Egylámpa Blog

Egyedi nyomtatott ajándék a dögunalmas tömegtárgyak helyett

Kausits Veronika
2022.01.14 15:03
Egyedi nyomtatott ajándék a dögunalmas tömegtárgyak helyett

Ha mindig is utáltad törni a fejed, hogy mit vegyél a másiknak, akkor próbáld ki az egyedi nyomtatott ajándék ötletét! Gondolom Te is is ellőtted már párszor a sapka, sál, vagy nyakkendő, akár neszeszer csomag kliséit. Na de az ajándék árulkodik arról is aki adja, meg persze arról is, aki kapja. Ha mondjuk dezodor volt a csomagban, akkor azt  gondolhatta, hogy büdösnek találod?

Ha mindig is utáltad törni a fejed, hogy mit vegyél a másiknak, akkor próbáld ki az egyedi nyomtatott ajándék ötletét! Gondolom Te is is ellőtted már párszor a sapka, sál, vagy nyakkendő, akár neszeszer csomag kliséit. Na de az ajándék árulkodik arról is aki adja, meg persze arról is, aki kapja. Ha mondjuk dezodor volt a csomagban, akkor azt  gondolhatta, hogy büdösnek találod? Sok ember nem tud örülni a kapott tárgynak, mert bizony az ajándék jelentéssel is bír. Ha leteszed a voksod egy egyedi nyomtatott ajándék mellett, félre nagyon nem lehet nyúlni.

Egy egyedi nyomtatott ajándék jóval több egy hagyományosnál

 

Egy egyedi nyomtatott ajándék azért is lehet telitalálat, mert nem tudod megvenni tucatjával az üzletekben, tehát nagy valószínűséggel ez sosem jön szembe. Egy ilyen ajándék kifejezheti a másik iránt táplált érzelmedet, szimpátiádat. Rengetegen melléfognak, hiszen a nagy karácsonyi láz után halomra viszik vissza az emberek a dolgokat, és nem biztos, hogy csak a mérethiba miatt. Egy személytelen ajándék érzelmileg éppannyira értéktelen lehet, hiába magas a pénzbeli értéke. 

 

Azonban az egyedi nyomtatott ajándék esetében is érdemes résen lenni, hiszen a másik lehet nem úgy értelmezi a szándékaidat. Például a vicces kategóriájú fényképes vagy feliratos ajándék tűnhet célozgatásnak, vagy épp kiengesztelésnek, ha esetleg sok van a számládon, de ez nem mindig elegendő kompenzáció. Bár egy egyedi nyomtatott lámpa a képetekkel az ‘Egylámpától’ már lehet megteszi. :) 

Az egyedi nyomtatott ajándék 3 dolog miatt különleges

 

Az egyedi nyomtatott ajándék egyik szépsége a személyes történet. Igazi kincs, ha egy ajándéknak nosztalgikus értéke van, legyen bármilyen közösen átélt esemény. Meg persze ott van a meglepetés ereje, ami csak azon múlik, hogy mennyire tudod titokban intézni a dolgokat. 

 

Ha egyedi nyomtatott ajándék a cél a másik odafigyelésére, vagy esetleg vigasztalására, akkor sokat jelenthet számára, hiszen akkor is mellette lehetsz, ha fizikailag nem. 

 

A harmadik, amiért páratlan lehet az egyedi nyomtatott ajándék, az az, hogy szinte időtálló. A megajándékozott számára még hosszú évekig értékes marad. 

 

Egyedi nyomtatott ajándék a 3D nyomtatás által

 

Az egyedi nyomtatott ajándék új kategóriát képez az ajándékok kínálatában, ami modern, innovatív és különleges. Szinte már művészetnek számítanak a 3D nyomtatással készült tárgyak, hiszen ez a technika lehetővé teszi a kreativitás kibontakoztatását, a formavilág végtelenségének megragadását. 

 

Egy fénykép segítségével az ‘Egylámpa’ olyan egyedi nyomtatott ajándék kivitelezésére képes, ami új megvilágításba helyezi azt a fotót. Egy ilyen személyes ajándék nem kötött korhoz, mivel a lámpa egy mindenki által használt tárgy a szobában.. A 3D nyomtató a képes lámpabúrát alulról felfelé kezdi készíteni, egy 12 cm magasságú kocka alakú lámpabúra esetén ez azt jelenti, hogy a nyomtatófej  nagyjából 1000 réteg elkészültekor 140 km-t tett meg. Ezáltal világos, mint a nap, hogy az ‘Egylámpa’ egy minőségi, egyedi nyomtatott ajándék létrehozására képes.