Egylámpa Blog

Világítós ajándékok: Hogyan készül az egyedi fényképes díszlámpa?

Szabó Erika
2022.11.19 16:28

Mindig is kitűntél az ajándékozással? Éppen ezért szerettél bele az Egylámpa egyedi fényképes ajándékaiba? Valóban nem mindennapi ajándéktárgy egy olyan díszlámpa, amit a saját fotóitokkal díszíttethetsz. Ráadásul nemcsak egyszerű fotót kérhetsz rá, hanem akár bonyolultabbat is, így a végeredmény is minőségi és esztétikus lesz. De vajon tudod, hogy hogyan készül el maga a lámpa? Milyen lépések vezetnek el a fotótól a kész fényképes tárgyakig? Most bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé!

# Egyedi fényképes ajándékhoz válaszd ki a tökéletes fotót!

Első lépésként el kell döntened, hogy milyen fotót szeretnél a lámpaernyőre. Saját magatoknak készítteted a hálószobába, vagy a szeretteidnek szeretnéd ajándékba adni? Nincsenek megkötések, így nem kell egy üres hátterű portrét választanod. Ez pedig azt jelenti, hogy bármilyen kedvenc fotó tökéletes jelölt lehet a feladatra!

Ha kiválasztottad (kiválasztottátok) a fényképet, akkor jöhet a következő lépés: el kell küldened nekünk a megrendeléseddel együtt. Innentől már átvesszük a feladatokat és megmutatjuk neked az elkészült 2D látványtervet. Ha rábólintasz, akkor mehet is az egyedi gyártás 3D-ben! De milyen technológiával készülnek el a világítós ajándékok?

 

# Fényképes tárgyak - hogyan készül a díszlámpa ernyője?

Miután elfogadtad az általunk küldött 2D látványtervet, úgy egy számítógépes programban előkészítjük a 3D nyomtatási tervet. A beállítások között megadhatjuk, hogy a gépünk milyen vastagságúra nyomtassa az egyes rétegeket, ami a mi esetünkben maximum 3 mm lehet a fotó legsötétebb részén. A több mint 1000 réteg pedig pazar minőséget ad majd a lámpaernyőnek!

Ezután legeneráljuk a fényképet a nyomtató számára. A nyomtatási eljárás alatt az FDM technológiát értjük, ami az egyik legjobb módszer a tartós és minőségi lámpaernyő előállítására. A gép körülbelül 24-50 óra alatt készíti el a kész elemeket a fényképtől és a mérettől függően, ezért érdemes jó előre megrendelni a terméket.

Az anyagot tekintve PLA-t használunk, ami egy összetett kompozit-féle. Remek tulajdonságai miatt használjuk, hiszen a szálak deformációt mellőző egyenletessége és pontossága által a kész lámpaernyő is kiváló minőségű lesz.

 

A lámpatest útja

Meséltünk a fotó látványtervéről és arról is, hogy hogyan készül el a lámpaernyő. Milyen technológiát használunk és milyen anyagokkal dolgozunk. Már csak a lámpatestről nem beszéltünk, mégpedig azért, mert ezt egy igazán megbízható beszállító partnerünktől rendeljük meg.

Mivel törekszünk a minőségre, így a beszállított lámpatesteket mindig átnézzük, mielőtt elküldjük neked: ellenőrizzük a működését és esztétikailag is szemrevételezzük. Az összeszerelés viszont már a te dolgod - ezért úgy érezheted, hogy a te kezed munkája is benne van a világítós ajándék elkészítésében! Sokkal büszkébben fogod így átadni az ajándékot; vagy ha magatoknak készítteted, akkor bárkinek megmutathatod, hogy ezt bizony te raktad össze!

 

Fényképes ajándék ötleteken gondolkodsz? Vagy már tudod, hogy idén a világítós ajándékok a befutók? Ha szeretnél kézhez kapni egy hasznos, de mégis egyedi és esztétikus darabot, akkor mindenképpen keresd fel az Egylámpa oldalát! Ha tudod már, hogy kinek és milyen egyedi fényképes ajándékot adnál, akkor küldd el a rendelésed és hamarosan el is készítjük a szívből jövő ajándékot. Ha karácsonyra rendelnéd, akkor érdemes akár októberben leadnod a rendelést, hogy biztosan megkapd a csomagot!